Veel gestelde vragen

 

Hoe lang blijft de decoratie goed:

Ballonnen zijn echt weer gevoelig
Helaas is De felle zon is hun de grootste vijand , harde wind , hagel bui etc
temperaturen boven de 23 graden verkorten de levens duur .
daarom dan ook het advies de decoratie in de schaduw te plaatsen of liever binnen .
bij extreme temperaturen .
daarin tegen onder de 20 graden kun je er dagen kijkplezier van hebben,
bv decoratie in supermarkten blijven nog langer goed door de perfecte klimaat
en staan ze zelfs vele weken . 
Ballonnen decoratie met kleine of grote folieballonnen gevuld met lucht
of met mooie helium bubbels geven ook vele weken kijkplezier .
Folie ballonnen zweven ook vrij lang van min een week tot weken.  Mits er  te wild mee wordt om gegaan dan kunnen er kleine microscheurtjes ontstaan waardoor de helium kan ontsnappen .
 

Hi-Float (Zweeftijd verlengen)

Ballonnen met een gemiddelde doorsnee van 30 cm hebben de zweeftijd van 10 -14 uur  door te werken met Hi-float verleng ik de zweeftijd tot wel  2/3 dagen maar kan ook wel tot een week . Een week kan echt maar dit ligt wel aan het weer , lokatie van de ballonnen . Zomer tijd Winter/ Eerst buiten dan naar binnen /harde wind /kinderhandjes /volle zon / er tegenaan boksen om enkele dingen op te noemen .
 

Ophalen of bezorgen:

 

Ballondecoratie kan (gratis) worden opgehaald of bezorgd. Wij leveren onze ballondecoratie (indien mogelijk) kant en klaar bij u thuis of op locatie, op de door u gewenste plaats en tijd. Wij brengen bezorgkosten in rekening à € 0,50 per gereden kilometer (aan de hand van Google Maps). Dit geldt voor zowel de heen- als terugreis plus de eventuele retour van de pilaren of dergelijke. In Wijchen bezorgen wij echter gratis.
 
Tevredenheidsgarantie:
 
Wij streven er naar al onze klanten optimaal van dienst te zijn. Mocht er toch iets niet naar wens zijn kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij streven er dan naar, samen met onze leveranciers, de klacht zo spoedig mogelijk op te lossen.
 
 

 

Helium:

Helium  is een niet brandbaar en niet giftig edelgas dat onder hoge druk (tussen 100 en 300 Bar) in stalen of aluminium cilinders bewaard wordt. De cilinders kunnen niet exploderen, omdat deze voorzien zijn van een breekschijf. Een breekschijf zorgt er voor dat er bij overdruk in de cilinder, de helium veilig kan ontsnappen. Helium is lichter dan lucht waardoor het stijgt en het een ideaal middel is om ballonnen de lucht in te laten gaan. Helium wordt ook veel gebruikt in ziekenhuizen voor het koelen van scanapparatuur (MRI, Röntgen enzovoort). Helium wordt niet zoals veel mensen denken fabrieksmatig gemaakt, maar wordt gewonnen uit bronnen in de grond. Helium wordt gewonnen door het te scheiden uit gas of waterstof. Door dat het proces zo gecompliceerd is, de vervoerskosten hoog zijn en er een groot te kort is, zijn de prijzen sterk gestegen… Verder is helium is niet brandbaar! Sterker nog helium verdrijft zuurstof (een belangrijk onderdeel bij brand) waardoor het zelfs brand dovend is, maar geen blusmiddel! Helaas heeft helium een slechte naam gekregen doordat er bij sommige festiviteiten een ander wel brandbaar gas werd gebruikt voor de ballonnen, die daarna in de brand vlogen. Tot slot raden wij het ten sterkste af om helium te inhaleren. Wanneer je helium inhaleert is er geen zuurstof meer in de longen. Hierdoor bestaat het gevaar op hersenletsel of kan het zelfs de dood tot gevolg hebben!

 

Milleubewust:

De meest voorkomende misvatting is dat een ballon van plastic is. Dat is niet het geval. Er bestaan twee soorten ballonnen: latex ballonnen en folieballonnen. Alleen latex ballonnen worden gebruikt bij oplatingen. Een latex ballon wordt gemaakt van het sap van de rubberboom en doet er ongeveer net zo lang over als een eikenblad om te vergaan. Een latex ballon is dus 100% biologisch afbreekbaar.

De media beweren dat dieren gedood worden door latex ballonnen. Feitelijke bewijzen ontbreken hiervoor. Zelfs na vier jaar intensief onderzoek hebben onderzoekers geen enkele studie kunnen vinden die de bewering dat latex ballonnen dodelijk zijn ondersteunt. De Universiteit van Miami voerde twee studies uit die bewijzen dat latex ballonnen niet schadelijk zijn voor het milieu, noch dodelijk zijn voor dieren. In deze studies werden doelbewust stukken van latex ballonnen aan zeeschildpadden gevoerd. De opgegeten latex werd in alle gevallen ook weer door de schildpadden ontlast. Geen van de schildpadden stikte in de ballonnen.

Professionele ballonleveranciers gebruiken uitsluitend 100% latex ballonnen en laten deze op vanuit een net, zonder linten, touwtjes, clips of andere voorwerpen eraan bevestigd en een in water oplosbaar lint. Uitzondering hierop is het gebruik van gerecycled papieren kaarten voor ballonwedstrijden. Deze ballonkaartjes zijn volledig afbreekbaar in het geval ze bijvoorbeeld als onderdeel van een ballonwedstrijd toch ergens achterblijven. Als de klant zelf ballonnen oplaat, dan luidt het nadrukkelijke advies om de ballonnen niet te clusteren en kaarten te gebruiken van gerecycled papier, die met een afbreekbaar en in water oplosbaar lint aan de ballonnen bevestigd worden. Het gebruik van snel sluiters wordt altijd afgeraden.

 

Zending en Levering:

Wij verzenden met PostNL. De tarieven van PostNL zijn:


Pakketpost 0 t/m 10 kg – €6,95

PostNL hanteert in Nederland een 24-uursservice. Als u op maandag t/m vrijdag bij ons voor 16:00 besteld, heeft u uw bestelling de volgende dag in huis. Bestelt u op zaterdag of zondag dan wordt uw bestelling op dinsdag geleverd.